breastfeeding · esp · health · kehamilan/pregnancy · lifestyle · motherhood · shaklee · testimoni · tips

Pengalaman berpuasa penuh semasa hamil dan menyusukan anak

Rupa-rupanya ada yang minat nak recce kisah saya berpuasa penuh sepanjang pregnant (awal pregnancy Aisyah Tihani, masa sedang mabuk2) dan masuk tahun ke-4 menyusukan Aisyah Tihani.
Takde yang pelik2 pun saya buat. Berbuka seperti biasa. Minum air 3 liter, sepanjang malam. Ada tricknya. Tidaklah sampai kembung perut kan hihi. Saya tak rajin moreh so skip jelah. Masa bersahur saya makan secukupnya; dan kurma dan ESP saya pastikan tak tinggal. Ada hari macam2 variety ESP saya cuba. Saja tukar2 rasa.

 

Stok ESP menyusut sudah ni. Tak sabar nak buka canister yang baru

Alhamdulillah, berkesan untuk saya. Rahsia mommies lain macam mana?