breastfeeding · esp · health · kehamilan/pregnancy · lifestyle · meal shakes · motherhood · shaklee · testimoni

Testimoni: Parut Stretch Marks HILANG Selepas Amalkan Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) – Nurul Hazwani Hamzah

PARUT STRETCH MARKS HILANG SELEPAS AMALKAN ESPimg_6100

Stretch marks. Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye.
Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Seronok sangat!

ย 
Advertisements
health · meal shakes

bagus sangat ke mealshakes shaklee?

haih la. promo mealshakes lagi. lagi2 promo mealshakes. kenapa la mealshakes ni asyik promo? mealshakes ni memang ada peminatnya sendiri. lagi2 mommies di luar sana tu.. sekali promo datang, borong terus buat stok kat rumah. kira ni khabar gembira lah. siapa nak bagi kan? bermula 1 september 2014 hingga 31 oktober 2014, mommies beli 3 canister, percuma 1 lagi; kiranya beli 3 dapat 4 tau! untung banyak kan? ๐Ÿ™‚

ย mealshakes

jom tengok kenapalah laris sangat mealshakes shaklee ni..

 

untuk tingkatkan tahap kesihatan anak2

IMG_1917.PNG

IMG_1918.PNG

 

untuk tambah selera makan

IMG_1916.JPG

IMG_1911.JPG

 

haa.. banyak lagi testimoni mealshakes shaklee ni. nak lagi? boleh boleh..

 

tunggu… ๐Ÿ™‚

 

 

 

 

cinch tea · esp · health · lifestyle · meal shakes · performance drink · shaklee

Cara Minum Set Mighty Triple Gems SHAKLEE

Paling laris dalam bulan puasa ni, tentulah 3 suppplement ni; Mealshakes, ESP dan Performance Drink. Jadi pilihan ramai sebab ringkas, mengenyangkan dan sudan tentu membekalkan tenaga untuk menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan yang mulia ni.

Mighty Triple Gem

Cara paling mudah dan malas untuk bancuh set ni dengan mencampurkan 1 sudu Mealshakes, 1 sudu ESP dan 1 sudu Performance Drink dengan air (bukan air panas) dan minum. Tu paling simple. Cuma bukan semua orang suka minum benda yang sama setiap hari. Sesekali mesti nak ada kelainan kan?

Jom tengok cara saya menikmati khasiat mighty triple gems sewaktu berbuka puasa.

MILKY MIGHTY GEMS

Bahan2nya:

  • 1 cawan susu segar

susu segar

 

  • 1 sudu serbuk badam

serbuk badam

 

  • 1 sudu ESP dan 1 sudu Mealshakes

mealshake&ESP

 

  • beberapa biji buah kurma (dibuang biji)

kurma

 

 

Cara2nya:

  • Rendamkan buah kurma dalam secawan susu segar beberapa jam sebelum berbuka puasa. Masukkan ke dalam bekas yang tertutup (paling mudah shaker) dan kemudian simpan di dalam peti ais. Hasilnya nanti isi kurma akan jadi betul-betul lembut, terlerai dan susu menjadi sedikit manis kerana gula semulajadi daripada buah kurma; tak perlu tambah gula pun.
  • Apabila sudah hampir waktu berbuka, masukkan 1 sudu serbuk badam, 1 sudu Mealshakes dan 1 sudu ESP.
  • Shake kan dan minum selepas azan maghrib ya. hehehe

Memang sedap minum sejuk-sejuk. Kalau terasa agak pekat, boleh tambah sedikit air. Yang bagusnya bila berbuka dengan minuman ni, saya rasa agak kenyang jadi tidaklah makan nasi atau juadah berbuka berlebihan masih larat untuk tunaikan solat maghrib dan tarawikh. Sambil2 jadi milk booster saya kan. hihih

^^boleh jugak kalau nak gantikan buah kurma dengan kismis. nampak macam bubbles je dalam air nanti. best best. ๐Ÿ™‚

Okay, setel kisah Mealshakes dan ESP. Bukan orang dewasa je boleh minum, kanak-kanak pun pasti suka. Pendek kata boleh bancuh satu jug untuk seisi keluarga. adam dzikri suka minta air yang saya minum. Katanya ‘air mama’. Hihi

Jadi persoalannya sekarang bila masa saya minum Performance Drink? Haa, saya minum sewaktu bersahur. Macam mana? Paling mudah bancuh je 1-2-3 sudu Performance Drink dengan air sejuk atau panas. Saya pula suka minum Performance Drink dengan Cinch Energy Tea Mix SHAKLEE. Sedap woo!

 

CINCH SOUR TEA

Bahan2nya:

  • 1 sudu Performance Drink

PD

  • 1 sachet Cinch Energy Tea Mix

cinch-energy-tea-mix

 

Cara2nya:

  • Campurkan 1 sudu Performance Drink dengan 1 sachet Cinch Energy Tea Mix SHAKLEE. Boleh je bancuh sejuk atau panas. ala2 teh o limau gitu. ๐Ÿ™‚ Tambahlah gula kalau rasa perlu. Saya suka tanpa gula tambahan.
  • Minum terus, lambat kang masuk waktu subuh pula. Hihi

 

Haa senang je kan? Yang pasti rasa pun best, dan berkhasiat.

Mesti dah terasa-rasa nak cuba rasanya kan?

 

alfalfa · b complex · esp · health · lifestyle · meal shakes · motherhood · ostematrix · performance drink · shaklee · vita c plus · vitalea

5 tips breastfeeding semasa berpuasa

bulan puasa tahunย  ni, memang agak mencabar bagi saya. kali ini, puasa sambil menyusukan aisyah tihani. setakat hari ni,ย  5 ramadhan, nampaknya masih bertenaga sehingga ke petang dan alhamdulillah bekalan susu tak drop, malah ada extra untuk tambah stok yang sedia ada.

20140704-013438-5678222.jpg

ramai yang beranggapan bekalan susu badan akan drop bila berpuasa. salah sama sekali! sebenarnya berpuasa TIDAK mengurangkan susu badan ya ibu2.ย  jom amalkan 5 tips mudah ni ๐Ÿ™‚

 

  • konsep-mindset-niat yang betul

20140704-010734-4054861.jpg

konsep asas penyusuan masih supply dan demand, tak kira mommies berpuasa atau tidak.ย  apabila konsep asas difahami, mommies tetap mampu menyusukan seperti biasa. saya sentiasa memikirkan yang susu badan saya cukup malah berlebihan untuk disimpan sebagai stok. haha, syok sendiri. but trust me, memang menjadi. kenalah giat kan, sebab saya akan mula bekerja minggu depan. dalam bulan puasa pulak tu. tak payah nak risau2 tak tentu pasal, nanti jadi stress je. niat dalam hati nak menyusukan anak kerana Allah, insha allah dipermudahkan dan ada rezeki anak tu.

bila mommies jelas dengan konsep asas penyusuan, mindset pun dah cun, niat pun dah betul, secara tak langsung akan rasa lebih tenang dan relax. tak risau yang bukan2. yelah yang risau ni mungkin sebab kurangnya knowledge. kalau dah ok semua ni, sampai bocor2 susu kat baju. tu tak dapek lah nak tolong.

 

  • ambil hidangan lengkap semasa berbuka dan bersahur

20140704-010734-4054927.jpg

yang ni senang je kan? saya yakin ramai breastfeeding mommies cepat lapar kerana extra 500 kalori dibakar. rata2 bf mommies dapat semula berat asal sebelum hamil dalam masa 6 bulan selepas bersalin. inikan pula semasa berpuasa. dah tentu lagi cepat laparnya dan turun berat berat badan. pastikan hidangan lengkap semasa berbuka puasa dan bersahur tu seimbang; mengikut piramid makanan. cukup karbohidrat, protein, serat dan mineral supaya tidaklah nak pitam atau gelap mata bila dah petang2.

saya bantai makan nasi semasa berbuka dan bersahur. tekak dan perut melayu okey. saya ambil jugak makanan yang boleh menambah susu badan yang berkesan untuk saya seperti tauhu, ulam jantung pisang, sayur lobak putih dan daun kucai, buah2an dan sayur2an hijau. tapi tidaklah makan berlebihan. tak vogue la di pagi raya nanti kan ๐Ÿ™‚ kalau rasa tak mampu nak makan makanan seimbang, pastikan anda ambil makanan tambahan untuk menampung keperluan nutrisi tubuh. saya? of course lah set breastfeeding SHAKLEE. (ORDER NOW)

 

  • minum 3 liter air sepanjang malam

20140704-010734-4054476.jpg

banyaknya! 3 liter? iye puan2, 3 liter sahaja sepanjang malam. tak susah pun sebenarnya. ingat, yang membuatkan penghasilan susu badan berkurangan adalah ibu yang mengalami dehidrasi, bukan ibu yang berpuasa. haaa, nampak tak ramai yang tak perasan sesuatu di situ? memang betul bila berpuasa kita tidak minum di siang hari, jadi cara terbaik adalah dengan mengambil air secukupnya sepanjang malam. saya ambil sekurang2nya 3 liter ar sepanjang malam. trick paling senang dengan cara minum segelas setiap setengah jam. nak sedap saya ambil set mighty triple gems SHAKLEE (ORDER NOW). memang terisi perut, rasa bertenaga dan kurang haus! kalau yang bertarawikh tu lagi mudah rasa haus, kadang2 setiap 2 rakaat minum air. ye tak?

mohon jangan jadikan ‘asyik ke tandas’ sebagai alasan ye. inilah sebenar2 pengorbanan. demi menjayakan penyusuan untuk yang tersayang. kaum bapa please take note. kalau isteri anda komplen macam2, ingatkan isteri anda sebab apa dia memilih untuk breastfeed anak anda. demi kasih sayang. demi khasiat susu ibu. tapi kalau tak jalan jugak, tuangkan aje air dalam mulut dia. hihhi

 

  • jadual mengepam yang tetap

20140704-011252-4372107.jpg

mungkin jadual mengepam mommies berubah dalam bulan puasa ni. saya pun sama. biasalah tu. cuma pastikan payudara anda cepat2 dikosongkan, jadi cepatlah badan tu restock susu. kalau perlu buat power pumping ya untuk stimulate pengeluaran susu badan. saya lebihkan sesi mengepam di waktu malam, supaya tak rasa letih sangat. saya pam selepas anak2 tidur, dalam jam 11 malam dan sebelum sahur pada jam 4 pagi.ย  bukan apa, kalau dahaga pun, boleh minum terus. air sentiasa ada. lagi best kalau mengepam sambil duduk di sofa, mata pejam. mulut sedut air daripada botol air adam dzikri yang ada straw tu. heaven.

20140704-010733-4053433.jpg

macam mana pula kalau terlewat bangun sahur?

kalau dah terlajak bangun sahur tu, saya pam selepas subuh dalam jam 6 pagi. tetap jugak tak skip sesi mengepam, cuma lewat sikit. what to do? anak nak susu, mak nak kurus.

 

  • makan kurma

20140704-010734-4054738.jpg

kurma membekalkan tenaga segera untuk tubuh. walaupun saya ni tak suka sangat makan kurma, namun kali ni saya gagahkan juga. kesan? terbaik okay. mungkin sebab saya amalkan semua tips untuk mengekalkan kecergasan dan susu ibu, jadi lelbih2 up la kesannya kan. hihih. ada orang cakap makan 3 biji la,7 biji la. saya makan je banyak2. dalam tak suka tu pun layan jugak hihih. boleh buat kunyah2 sepanjang malam sambil minum air tu kan. lagipun dapat pahala sunat :).

ha senang je kan tips yang saya amalkan? jangan putus asa kalau mula2 tu sedikit hasilnya. lama2 nanti banyak lah, dengan syarat mesti konsisten. beri sedikit masa kepada tubuh anda. lagipun memang elok sangat bawa bersabar dalam bulan puasa ni. ๐Ÿ™‚ lepas tu mesti rasa nak cuba dan order set penyusuan dan set mighty triple gems SHAKLEE daripada saya kan?

|nurulhazwanihamzah|+6017-678 1660|

health · meal shakes

meal shakes: multivitamin untuk anak

bila keluar jalan2 tu, selalu jugak lah singgah makan dengan adam dzikri. yelah, kira reward dia lah sebab temankan mama ke sana sini beli, hantar n pos vitamin kan. selain bawak dan tunggu berjam2 dia main di playground. tu yang dia suka sangat tu. hihih

kadang2 customer or kawan2 yang saya jumpa ralit tengok adam dzikri makan. sualah apa pun, nasi ayam ikan. sayur pun dia makan. alhamdulillah. some of them mengeluh yang anak-anakย  memilih makan. ada yang hanya nak minum susu je, ataupun kena berumpan bagai untuk bagi nasi.

secara amnya, kanak2 perlukan kalsium, kalori, protein, vitamin, zat besi , zink dan folat dalam daily diet diaorang. tapi bukan setiap hari kita mampu beri food yang ada lengkap semua nutrisi ni kan? lagi pulak adam dzikri dah nak 3 tahun, makan nak yang mama punya je.ย  jadi saya beri supplement supaya kekurangan tu dapat di top up.

pilihan saya mestilah shaklee mealshakes. setiap hari, tanpa jemu saya campurkan dalam susu adam dzikri. dah hampir setahun juga lah beri. alhamdulillah, adam dzikri tidak memilih makan, jarang sekali demam, tiada masalah sembelit dan kekal aktif.

tapi apa yang ada dalam mealshakes ni kan? hahaha..mesti la mommies tertanya2. ok jom tengok apa yang ada.

– multivitamin (vitamin A, B, C, E )

-mineral (zink, kalsium, natrium dan kalium)

-protein

-asid folik

-fiber

haaa..best kan? lupa nak cakap, rasa mealshakes sedap tau. perisa vanilla. memang senang mommies nak bagi kat anak2. ala2 rasa ice cream gitu.yang bestnya satu canister ni, tahan berbulan2. mealshakes adam dzikri pun lambat habis. terpaksa i cilok 1 scoop or 2 sebab tak sabar2 nak buka canister baru. ๐Ÿ™‚

mesti mommies pun terasa nak order kan? KLIK SINI

mealshakes

|nurulhazwanihamzah|+6017-678 1660|