lifestyle · motherhood · passion

berpindah ke rumah baru

mmm.. baru dapat duduk betul2 mengadap pc dan menaip. sebelum ni saya ala2 busy dengan check up sana sini; antenatal check up di klinik kesihatan, di hospital dan medical check up class 3. tu sepanjang bulan januari. bulan februari pula sibuk dengan training klia2 hampir setiap off day,memang sangat tak banyak masa. lagi pulak saya memang usahakan untuk berpindah rumah secepat mungkin dalam bulan februari; manalah tahu kot2 terbersalin awal. jadi tak lah jauh en azham nak berulang dari subang ke shah alam. since adam dzikri pun dah start school kan, memang tak menang tangan.

bermula kisah pindah rumah ni, as soon as selepas selesai dicat. mula2 barang2 kecik then baru en azham uruskan barang besar2. walaupun masih ada saki baki barang2 di subang suria, tapi tak kritikal sangat la kot. perlu masa untuk en azham pilih dan kemas, lagipun tenant nak masuk bulan april, jadi dan lah rasanya untuk basuh rumah sekali later.

rumah lepas cat

yang paling saya utamakan berpindah kali ni is baby room/bilik berpantang. of course la saya booking bilik di tingkat bawah. dekat dengan toilet dan dapur dan tv (eh?) apa cer kan mak tang nak duduk tingkat atas, terkepit2 nak turun naik tangga nanti. saya dah siapkan baby cot, katil untuk saya sendiri dan barang2 keperluan berpantang dan baby. sekadar yang asas, ada dah. alhamdulillah. nanti saya update detail ye!

lepas tu saya siapkan langsir rumah.gigih la sangat kan menjahit langsir. eceh, ada gak la yang kagum kat mak buyung ni dalam sarat2 menjahit. yang diorg mungkin tak terfikir menjahit langsir ni bukanlah susah sangat (setakat yang basic; jahit lurus, guna logik and basic math), tapi bukan semua orang ada mesin jahit kan. syukur masa baru pindah rumah subang suria dulu saya puas merengek mintak mesin jahit. natijahnya dapatlah jimat sikit banyak sekarang. dapatlah pasni nak buat bengkung jawa, cadar baby, sarung bantal yada yada.. (ececehhhh sambung je list berangan ni..heheeh)

20140301-100947.jpg

nampaknya langsir untuk tingkat bawah ni rasanya dah selesai.tingkat atas belum lagi sebab ada bilik yang tak de railing langsir, jadi boleh la tangguh dulu. sekarang ni pun memang saya tak naik atas, harapkan en azham je la yang naik atas untuk bersiap sebab baju kerja semua pun kat atas. saya buat masa ni penghuni tetap tingkat bawah. ngeh ngeh..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s