b complex · esp · lifestyle · motherhood · ostematrix · passion · shaklee · vita c plus · vitalea · vitamin c chewable

set kehamilan shaklee

dah nama pun sid shaklee, haruslah saya tak lepaskan peluang untuk bershaklee sewaktu hamil. kali ni baru dapat rasa pregnant sambil ambil set kehamilan Shaklee (ORDER NOW), time pregnantkan adam dzikri dulu, tak kenal lagi shaklee ni. dengar nama pun tak pernah.ish ish ish..

seawal saya confirm je pregnant, saya terus check stok vitamin di rumah. yang mana yang boleh saya terus makan dan yang mana yang harus saya stop dulu. rupa2nya banyak juga vitamin yang saya makan eh? terutamanya untuk detox dan menambah tenaga. itu yang tak boleh duduk diam kot. kot lah..hahaha

ok, jadi saya pun susun botol2 vitamin yang terlibat je untuk diambil sepanjang pregnancy trimester 1. di antaranya;

set asas kesihatan optima shaklee

vitalea (multivitamin diperkaya dengan zat besi yang perlu semasa hamil)

b complex (bekalkan asid folik)

vitamin c chewable/vita-c plus (membekalkan antioksidan dalam membantu meningkatkan sistem imun tubuh, penyerapan zat besi dan memperbaiki kerosakan sel)

tambahan vitamin sepanjang kehamilan

ostematrix (kalsium diperkaya dengan magnesium dan vitamin d)

ESP (bekalkan asid amino untuk pertumbuhan sel dan janin yang sihat)

peppermint ginger plus (untuk ibu2 yang mengalami mual2 dan morning sickness, atau mengelakkan perut dimasuki angin akibat tiada selera makan)

manakala untuk trimester ke-2 dan ke-3 pula, ada penambahan lagi satu supplement yang sangat best iaitu:

omegaguard (untuk perkembangan fungsi otak janin)

erkk..banyak eh? tak banyak pun, dengan khasiat dan manfaat yang saya dapat, memang rasa sangat perbezaan sewaktu pregnant adam dzikri dan pregnant adik baby ni. nak tahu apa bezanya? tunggu…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s