motherhood · shaklee

boy ke girl?

semakin hampir dengan edd, saya dihujani pertanyaan;

dah scan?
boy ke girl?

atau

tengok perut macam boy..
morning sickness ya kali ni? girl kot..

hihi macam2. bukan akak tak eager nak tau gender baby yang oi, cuma baby yang tak ready nak tunjuk anunya. berbeza dengan adam dzikri (yang dari minggu ke 16 dah tunjuk birdie); adik baby ni dah berapa kali scan still tak nampak.

mula2 scan, adik baby tengah buat aksi cycling. laju pulak tu. tak nampak lah kan?

kali kedua scan, doktor cakap adik baby sepertinya songsang, uri ke bawah. jadi, yang nampak bahagian belakang je. mmm, risau jugak bila doktor cakap adik baby songsang dan uri ke bawah. yelah, ada kemungkinan bersalin czer. but doktor cakap masih ada banyak masa lagi. saya pulak dari mula lagi memang dah set nak normal delivery. doktor pesan untuk banyakkan sujud.

3rd time scan, nampak uri dah ke atas, kepala adik baby pun dah mula turun ke bawah. tapi doktor cakap kepala adik baby tak fully ke bawah lagi, tilt ke kiri sikit. that explains kenapa ari2 mama sakit sebelah kiri je. hopefully towards the end of pregnancy adik baby fully engage dan dapatlah saya deliver normal kan.. amin amin ๐Ÿ˜Š kali ni adik baby kepit pulak kaki. hai pemalu betul..

dah masuk 30++ minggu ni, saya pun rajin2 nak buat detail scan. and again, sayangku tutup tuutnya dengan kaki. sambil hisap jari. fine. memang sayaย happyย jeย dikurniakan baby girl ataupun boy, cuma tipulah kalau takde rasa nak shopping sikit (haah la sangat) kan..

20140206-202832.jpg

ha..cubalah teka saya ni baby boy ke girl?

 

now at 32 weeks, saya dah makin teruja nak bertemu cinta hati dan bergelumang bau wangi-masam-sedap bayi. semoga kelahiran kali ini dipermudahkan.. amin

ย 

Advertisements

2 thoughts on “boy ke girl?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s