lifestyle · motherhood · shaklee

friendship

20140125-233222.jpg

suci sangat. friendship anak2 buat kami supermom family makin rapat. bila dah lama tak jumpa, anak2 pulak yang request nak jumpa. adam dzikri memanjang mulut dok sebut areessa, wafiy, mia, aisyah, icha..

mungkin sebab umur budak2 hampir sebaya, dan boleh pulak ngam main sama2. jadi sapa seronok la nak join mini gath macam ni? mak ayah borak gosip bisnes santai (read: macam2 topik sebenarnya. hobi lah, isu semasa lah, etc), while anak2 seronok bermain bersama. tapi seperti biasa adam dzikri selalu jugak buat drama swasta dulu sebelum lepas tu main beria2 sampai tak nak balik. paling tak boleh blah kalau singgah rumah uncle faiz n aunty ainul. confirm nak singgah. alasan nak jumpa areessa. malu mak nak oii! dah masuk okla, pastu nak naik atas pulak, alasan lagi, nak main tulis2. apakahh?

kalau pergi rumah master hadha lagi haru.baru sampai parking, adam dzikri dah berlari masuk dan terus naik atas kat playroom. fine. tak payah cakap pape k. sedia maklum sangat. nasib baik icha pun sempoi je. buat muka tak kesah.

but somehow, it shows yang anak2 ni jujur. kalau suka, sangat berterus terang. sama jugak kalau tak suka. mungkin sebenarnya banyak yang saya pelajari daripada adam dzikri berbanding adam dzikri belajar daripada saya. mungkin jugak kan. we never know.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s