esp · lifestyle · motherhood · passion · shaklee

kerja pagi ahad

haih bercintanya rasa bila kerja hari ahad. ahad pagi. jam 5 pagi, sedang en azham dan adam dzikri lena diulit mimpi, saya pula sibuk bersiap ke tempat kerja.

 

20140113-044647.jpg

biasanya sebelum keluar, memang tak gigih la saya nak masak. lagi pulak sekarang bawak perut, 7 bulan dah ni. saya ambil secawan shaklee ESP seperti biasa untuk alas perut. cuma sejak akhir2 ni, saya bancuh sekali shaklee ESP dengan serbuk susu kambing. sedap juga, hihi. sajalah saya cuba amalkan untuk mengurangkan risiko baby terkena jaundice nanti. ikhtiar kan..

20140113-044618.jpg

cerita pasal kerja, dah memang kerja sebagai air traffic controller ni kena kerja shift, jadi layankan aje la kena kerja pagi petang malam. tapi serius syahdu babe tengok wajah kesayangan nyenyak tidur while bersiap mencari rezeki sesuap nasi. ecehhhh..

cuma yang bestnya kerja shift ni, disebabkan waktu kerjanya bukan pada peak hours, jadi adam dzikri tak perasan sangat yang saya ni bekerja. yang dia tau ada masa2 dia akan lepak berdua dengan papa (bagus jugak sebab ada bonding time gitu!) ataupun akan stay rumah tok pa dan tok ma.

weekdays bila saya off tu, best lah. banyak urusan yang boleh settle. dapat kena kerja waktu public holiday, hujung minggu, hari raya dan malam2, tu yang kesian kat en azham dan adam dzikri. untuk saya, alhamdulillah saya enjoy the job. cabarannya dan amanah yang digalas memang pengalaman yang sangat beharga.

cuma bila terkenang family tu yang tak sabar nak pegang title wahmies. nak join my fellow supermom family. tapi kan wahmies bukan sebarang wahmies, ini wahmies berisi ok! tidaklah duduk rumah saja2; anak dan suami depan mata, masyuk pulak tu. in my dream, insha allah ❤️❤️❤️

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s