motherhood

kisah hujung minggu

bukan selalu pekerja shift dapat berhujung minggu dengan keluarga. jadi masa2 yang ada tu memang sangat beharga. sabtu pagi, balik dari tower, terus je ke rumah mak. knowing that en azham dan adam dzikri sedia ada. lagipun memang dah tahu 23 jun ada wedding kat kajang. jadi memang balik terus nak cover sikit tidur dan berjalan. yeay!

at 12pm, bangun dari tidur qada’ dan bersiap terus. theme hitam today ok. after semua dah siap, then shoot terus ke kajang. wedding muzammil n faten; muzammil ni member sekolej en azham. both of them penah kerja sekali kat basf, menara tm. twas a lovely wedding! congrats to both of you πŸ™‚

yang ada sekali masa kami sampai tu, kawan2 en suami time kt dublin n sdara; bob and acap. sambil2 melayan adam dzikri makanΒ  nasi minyak dan ayam goreng sepinggan (memang selera aje walaupun macam nak demam. penangan mealshakes la ni. hihi); dapatlah en azham berbual2. lepas rindu la kot (rindu ke?)

selesai makan, kami bergambar dengan pengantin, sayang tak ambil pun gambar with our phones; battery flat. tunggu daripada official photographer la nampaknya. dalam pada tu cucuk jarum pujuk en azham ajak pergi mid valley atau klcc. alasan dah lama sangat tak pergi. ada 3 tahun kot. boleh? haha.. memang dah lama tak ke sana. mungkin sebab faktor umur, rasa nak muntah hijau bila tengok or berada di kawasan yang ramai sangat orang. mungkin bukan dah tua, dah matang kot. eceh…hihih

dalam perjalanan ke klcc, dapat call daripada mak. suruh balik awal untuk join bacaan yasin kt masjid negeri so kami pun tak dan nak berlama2 an. tak pe lah. sampai2 je klcc (yeay!) terus ke tempat yang dituju. mana? mana? mestilah jelly bunny. hahahaah..tu ke? siap cakap dengan en azham suh bayarkan dulu nanti. so grab 2 pasang terus hokey! dah la 3 tahun sekali nak sampai ke klcc ni, haih.. macam lah duduk jauh sangat, shah alam je pun kan? yang syoknya, tiba2 je en azham cakap dia belanja. alhamdulillah. rezeki datang pelbagai cara dan bentuk (kalau tahu sambar lebih tadi!) seronoknya!

20130624-222512.jpg

sampai je rumah mak, terus bersiap ke masjid, berebut parking pun satu hal kan nanti. all of us memang suka sangat pergi program kat masjid negeri ni. mungkin sebab membesar di shah alam, dah so used to the environment. risaukan adam dzikri, apalagi, bancuh mealshakes dalam susu dia dan a pinch of nutriferon dalam air glukos dia. dalam hati doa gak, semoga tak makin melarat anakku.

20130624-222544.jpg

syukur sangat, selama di masjid adam dzikri sangat good boy. mintak pergi pun main dedekat je, dan amazingly, terus ngantuk dan mintak nak tidur time kami solat. allahuakbar! bangun2 je, berpeluh juga walaupun dalam aircond masjid, kebah dah. alhamdulillah.

sampai rumah mak, terus buka new box nutriferon dan paksa semua orang ambil 1 sachet each. kecuali angah yang heavily pregnant. tak pasal2 je kan? sebagai langkah berjaga2 dah la cuaca pun kering, lama tak hujan, berjerebu pula tu. semoga family kami lebih kuat daya tahannya; kekal sihatlah hendaknya.

amin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s