health · kehamilan/pregnancy · lifestyle · omegaguard

omegaguard: khasiat minyak ikan

dulu masa zaman kanak2 memang setiap hari tanpa gagal abah akan beri kami 3 beradik minum susu, makan badam, kismis dan makan minyak ikan. memang excited sebab syok perasaannya bila kapsul minyak ikan tu mencair dan ‘pop’ meletup bila kita gigit dalam mulut. oh heaven!

wani2

kami pun syok je makan semua tu, macam takde pulak option untuk tak nak. kira2 ala2 wajib. lagipun abah n mak selalu cakap ni makanan untuk pandai. i was sangat la terdesperate nak jadi budak pandai, jadi telan aje. mungkin tak jadi yang paling pandai tapi i am happy and grateful for what i am now. alhamdulillah. tak cukup visualization rasanya tu. haha. yang pasti kami bertiga jarang2 sakit. kadang kalau tak nak pergi sekolah tu tak penah dapat ponteng sebab mak memang tau kami sihat. hancur harapan. lagi2 time ada cerita maero attack. haih..

ramai juga nak tahu minyak ikan ni sebenarnya diambil daripada ikan apa kan? klik sini. secara amnya, minyak ikan ni diekstrak daripada ikan2 seperti ikan mackerel, tuna salmon, trout dan banyak lagi ikan laut dalam. minyak ikan mengandungi asid lemak omega 3 yang terdiri daripada:

– eicosapentaenoic acid (EPA)

– docosahexaenoic acid (DHA)

ok ok, apa ya benefit minyak ikan ni? minyak ikan digunakan secara meluas untuk penjagaan kesihatan dan bagus sangat untuk masalah seperti berikut:

– kanser (barah)

– kardiovaskular

– tekanan darah tinggi

– kesihatan mental

– alzheimer

– parkinson

– psorisis

– kemurungan

– systemic lupus erythematosus (SLE)

dan bagus diambil oleh mommies yang tengah pregnant dan juga yang tengah breastfeeding.

banyak lagi kegunaan minyak ikan ni. cerita pasal minyak ikan dan khasiat, until now the practise diteruskan kepada adam dzikri. cuma cara bagi pada dia sedikit berbeza, mungkin sebab dia belum faham nikmatnya kapsul mencair atau meletup dalam mulut.

wani

shakle omegaguard pastilah pilihan mommies yang bijak like me. nak tahu kenapa? shaklee omegaguard merupakan minyak ikan terbaik dunia uols! it is made with a propretary, triple molecular distillation process; yang memekatkan lagi asid lemak omega 3 dan menyingkirkan compound merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang biasa dijumpai pada kebanyakan ikan. yang penting, shaklee omegaguard ni memang pure minyak ikan, bukan lemak ikan atau pun ekstrak hati ikan.

love your heart (and sweetheart)! CLICK HERE to order 🙂

|nurulhazwanihamzah|+6017-678 1660|

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s