alfalfa · breastfeeding · health

alfalfa shaklee: untuk lelaki dan wanita

sebut je alfalfa, ramai mommies yang kenal. sebab banyak khasiat yang benefit kewanitaan. chewah! tapi jangan tak tahu, khasiat alfalfa ni sebenarnya lebih daripada yang kau tahu. kiranya banyak lagi la yang uols tak tahu. hehe

daunan

alfalfa ni dah digunakan sejak zaman dulu; dari zaman rom dah ada cerita pasal alfalfa. nama alfalfa ni berasal daripada bahasa arab dan dipercayai berasal dari iran. sekarang ni, alfalfa ditanam secara meluas untuk pelbagai kegunaan.

istimewanya pokok alfalfa ni, walaupun pokoknya setinggi 1 hingga 3 meter, tapi akar dia jauh ke bawah tanah kira2 15 meter. selain menyerap air, mineral2 dalam tanah pun diserap sekali. daun hijaunya pula kaya dengan klorofil. pokok alfalfa ni tergolong dalam kumpulan kekacang dan bunga dia warna purple, cantik tau.

bungaan

jom kita kenali apa terkandung dalam alfalfa ni. alfalfa mengandungi:

– protein

– mineral (iron, fosforus, kalsium, kalium, sodium dam silikon magnesium)

– vitamin (a, b6, c, d, e, k dan u)

kegunaan alfalfa untuk kesihatan memang sangat banyak. klik sini. di antaranya ialah:

mengurangkan kelesuan

– merawat arthritis dan asma

– membantu penghadaman

– mengurangkan allergy, sinus dan eczema

– detoks

– melegakan sembelit

– mengeluarkan angin dalam badan

– meningkatkan stamina

– mengurangkan kolestrol, bengkak air

– gout

– anti tumor dan anti bakteria

– kewanitaan (keintiman suami isteri, keputihan, milk booster, menegangkan  cik B dan pemulihan selepas bersalin)

 

banyak kan? tu pun ada yang tak tersenarai. dijual pelbagai bentuk (cecair, tablet, malah sprout), yang membezakan produk berasaskan alfalfa ni adalah cara ditanam dan diproses.

shaklee alfalfa complex daripada daun alfalfa yang sangat berkualiti ditanam tanpa menggunakan racun serangga dan kulat. pastu, di compress dan dijadikan tablet. senang uols nak makan dan tahan lama. takde chemical, pengawet, pewarna, pemanis, dan bahan2 tambahan.

alfalfa

terus terasa nak telan alfalfa. hahaah

nak order? KLIK SINI 

|nurulhazwanihamza|+6017-678 1660|

Advertisements

2 thoughts on “alfalfa shaklee: untuk lelaki dan wanita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s