motherhood

tempat main baru!

adam dzikri dah nak masuk 3 tahun, jadi memang sedang nak berkawan sangat. sepanjang hari semalam asyik ajak pergi ‘tempat main’ aka playground. jadi bila malam, papanya balik dia pun terus ajak pergi tempat main. selalunya kami bawa adam dzikri ke indoor playground di kfc subang2, tapi malam ni tak larat nak duduk makan kfc, jadi singgah pergi hypermarket giant skesyen 13, shah alam. serampang 3 mata ok! papa mahu makan, adam dzikri mahu main dan me, mahu cuci mata cari tudung untuk NC esok. hihih.

kat giant ni, memang ada playground pun. terletak in between king’s confectionary dan subway. ada kfc dan chicken rice shop nearby. memang ada tempat duduk. cuma sebelum ni playgroundnya lebih tinggi dan sesuai untuk kids yang lebih besar. and last week, time kami datang beli groceries, playground tu tengah dalam construction. ingatkan giant management nak buat stall kat situ. takde dah tempat main untuk adam dzikri. šŸ˜¦

sekali tadi bila sampai, taraaaaaa! dah siap rupanya. adam dzikri berlari macam tikus kena lepas terus ke playground tu. main tak ingat dunia. tempat baru kan,kids berlari, menjerit, melompat, baling2 memang seronok.

20130608-090002.jpg

dari segi safety, nampaknya bagus. playground ni berjaring dan semua permainan pun takde yang tajam2. okay sangat. sesuai la untuk mommies yang nak shopping. daddies lepak sini tengok anak. memangĀ  sesuai sangat la nak bawak anak2 gi main pasni. yang tak okay kalau ada kanak2 pembuli join sekali. haaa.. tu memang kena monitor closely la kan.

tunggu punya tunggu , adam dzikri tak berhenti main pun.dah nak pukul 11 ni. mata mama n papa dah terkebil2 ngantuk ni. jadi, apa lagi, guna kuasa veto, angkut je paksa balik. kalau tak, sampai pagi esok la jawabnya..hihih

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s