lifestyle · travel

annyeonghaseyo! day 1

oho, may 2013 sempat gak berjalan2. paginya pergi mengundi, malam dah mimpi k-pop. hihih. korea, aku datang! cewah..

ink

sebenarnya trip ni saya ikut rombongan alumni ex-COTI. including me 7 orang controllers DCA. dari subang (kak kila, kak ayu+mom, kak salmi+sis), klia (me, kak zurina+hubby, kak wan) dan langkawi (kak zuridah). first time pergi berjalan dengan fellow controller. dapatlah berkenal2 dengan kakak2 senior.

all of us berkumpul di MTB KLIA, ramai rupanya pergi sekali. abg din, kak liana, kak ifah, kak ummi, alia, fadz & chairmain alumni ex-COTI, tan sri sam+wifey. mula2 cam malu2 sebab tak kenal tapi lama2 bila dah kenal memanglah seronok.

malam tu kami naik MH66 so sepanjang flight, memang zzz jela.penat jugak sebab pagi balik dari mengundi, terus berkemas and all. elakkan diri daripada adam dzikri, jadi tidur dalam flight tu memang sangat nikmat. dah la kak salmi nak duduk dengan her sis, jadi ahkak pun tidur baring gaya bebas la. hahaha. heaven.

flight 6 jam 30 min, jadi sampai incheon international airport pagi2 lagi. temperature 8 degrees. kuar je dari kapal, ada 2 orang wakil embassy sambut kami. selesai dengan luggage, sambil tunggu wakil daripada COTI sampai. sempat gak la bergambar2 sikit. hihi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

then bila mr park (wakil daripada COTI) sampai je, kami pun naik bas and go straight to our hotel, hotel kukdo kat tengah2 seoul. simple n nice hotel.

IMG_1370

terus check in. then to our 1st destination, nami island. nak tau nami island tu apa? ala, yang org dok berlakon drama winter sonata tu. sat sat nak cari pic.

ha ni la. sampai2 kat area nami island tu dah pukul 11pagi. jadi memang dah panas sikit. tapi angin sangat sejuk ok. ohoho. sebenarnya nami island ni bukanlah pulau semulajadi, tapi pulau buatan yang terbentuk disebabkan kawasan sekitarnya tenggelam dek air empangan. jadi kawasan ni dibela, dan sekarang menjadi tarikan pelancong.

turut join group ni, miss adawiah ahdan. sangat la cute n best orangnya. sedang siapkan master and sedang 2 bulan attachment di seoul ni. awek ni pun salah sorang ex-COTI gak tau selain daripada tan sri sam, kak ummi, kak wan & abg din.

ha..nampak pulak saki baki bunga cherry blossom, memang bersakan la kan bergambar lagi. hihih..oh lupa nak cerita, kami sampai dah tengah2 musim bunga. jadi kebanyakan cherry blossom dah takde. tu yang masing2 beria bergambar.hihih.

IMG_1419

IMG_1435

tiket masuk ke nami island ni 8,000 won, lebih kurang rm24. pastu kena ambil boat ke yang memakan masa dalam 10minit. cepatlah sampai. tak sabar. πŸ™‚

IMG_1436

ok,sampai je dah nampak bewarna warni nya alam. seronok tengok. bunga sana sini. since rombongan cik kiah kami ni hampir semua perempuan, tak payah cakap la. memang posing sana sini. hahaha

so enjoy the pics ya!

IMG_1496Β  IMG_1569

IMG_1557

IMG_1458

lama gak bergambar sakan, then it’s time for lunch. all of us sangat lapar, jadi memang nak makan sangat. mr park said the lunch would be some kind of noodle, with chilli paste and ada pancake. sedap jugak dengar kan. yang tak sangkanya, mee tu sangat sejuk hokey! terkejut lidah time rasa. masih belum boleh terima.

IMG_1573

selesai makan, walaupun tak kenyang; cukup sekadar untuk tidak rasa lapar. hihi. then naik bas balik untuk balik ke hotel. rupanya malam ni ada welcoming dinner by h.e. malaysian ambassador. so, rest kejap2, bersiap dan sediakan perut untuk food. hihih..

IMG_1706Β  IMG_1753Β  IMG_1774

alhamdulillah, lepas speech from the ambassador & tan sri sam, kami pun makan. briyani+kari kambing+nan.

terbaik for the day (kalau nak banding kan dengan mee sejuk).

at 10pm, balik ke hotel. dengar2 kak wan cakap yang mall kat korea ni tutup pukul 3 pagi. hehe rasa gatal nak tengok. the nearest dari hotel is dongdaemon, walking distance je. haruslah pegi kan?

IMG_1806

malam first, tengok2 jela. dah pusing2, baru terasa penat. mata pun dah nampak bantal je. apa lagi balik hotel and off to lala land.

nite!

Advertisements

2 thoughts on “annyeonghaseyo! day 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s