health · meal shakes

meal shakes: multivitamin untuk anak

bila keluar jalan2 tu, selalu jugak lah singgah makan dengan adam dzikri. yelah, kira reward dia lah sebab temankan mama ke sana sini beli, hantar n pos vitamin kan. selain bawak dan tunggu berjam2 dia main di playground. tu yang dia suka sangat tu. hihih

kadang2 customer or kawan2 yang saya jumpa ralit tengok adam dzikri makan. sualah apa pun, nasi ayam ikan. sayur pun dia makan. alhamdulillah. some of them mengeluh yang anak-anakΒ  memilih makan. ada yang hanya nak minum susu je, ataupun kena berumpan bagai untuk bagi nasi.

secara amnya, kanak2 perlukan kalsium, kalori, protein, vitamin, zat besi , zink dan folat dalam daily diet diaorang. tapi bukan setiap hari kita mampu beri food yang ada lengkap semua nutrisi ni kan? lagi pulak adam dzikri dah nak 3 tahun, makan nak yang mama punya je.Β  jadi saya beri supplement supaya kekurangan tu dapat di top up.

pilihan saya mestilah shaklee mealshakes. setiap hari, tanpa jemu saya campurkan dalam susu adam dzikri. dah hampir setahun juga lah beri. alhamdulillah, adam dzikri tidak memilih makan, jarang sekali demam, tiada masalah sembelit dan kekal aktif.

tapi apa yang ada dalam mealshakes ni kan? hahaha..mesti la mommies tertanya2. ok jom tengok apa yang ada.

– multivitamin (vitamin A, B, C, E )

-mineral (zink, kalsium, natrium dan kalium)

-protein

-asid folik

-fiber

haaa..best kan? lupa nak cakap, rasa mealshakes sedap tau. perisa vanilla. memang senang mommies nak bagi kat anak2. ala2 rasa ice cream gitu.yang bestnya satu canister ni, tahan berbulan2. mealshakes adam dzikri pun lambat habis. terpaksa i cilok 1 scoop or 2 sebab tak sabar2 nak buka canister baru. πŸ™‚

mesti mommies pun terasa nak order kan? KLIK SINI

mealshakes

|nurulhazwanihamzah|+6017-678 1660|

Advertisements

2 thoughts on “meal shakes: multivitamin untuk anak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s